Medewerkers

Drs. S. A. Smits

Drs. S. A. Smits
Huisarts

Sinds 1 januari 2010 ben ik werkzaam als huisarts in Hardinxveld-Giessendam. Mevrouw Canoy en ik runnen samen de praktijk. Wij kennen elkaar al van onze opleiding geneeskunde in Maastricht. Een groot deel van mijn loopbaan heb ik in het buitenland doorgebracht, in India, Chili, Engeland en Uganda. Voordat ik naar Hardinxveld-Giessendam kwam ben ik zeven jaar huisarts geweest in een gezondheidscentrum in Almere. Ik vind het huisartsenvak een geweldig vak en zie mijzelf graag als “all-rounder”. Toch heb ik een aantal specifieke interesses: gynaecologie/anticonceptie, kindergeneeskunde, astma-copd, kleine chirurgie en het geven van onderwijs. Ik hoop u vele jaren van dienst te kunnen zijn. 

Aanwezig: maandag (even weken), dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (oneven weken)

 

Drs. J. M. A. Canoy-Schoorl

Drs. J. M. A. Canoy-Schoorl
Huisarts

Sinds oktober 2005 werk ik als huisarts in deze praktijk. Na enige rondzwervingen binnen het brede vak van de geneeskunde, heb ik in Maastricht in 2002 de huisartsopleiding afgerond en ben ik werkzaam geweest in verschillende (soorten) praktijken: stad/ platteland; solo -en groepspraktijken en in verschillende delen van het land, zowel in loondienst als waarnemer. De praktijk zoals het echtpaar Strop/ Strop-Cramer hem hebben opgebouwd, is mij op het lijf geschreven: een dorpspraktijk, laagdrempelig en patiënt-gericht, met een heel stabiel, enthousiast team van praktijkmedewerkers. Mevr. Smits en ik hebben in 2010 deze praktijk mogen overnemen en delen de visie dat deze praktijkkenmerken vooral herkenbaar moeten blijven. We hebben het mooiste vak dat er is: we zijn vaak intens en langdurig betrokken bij mensen, hun familie en hun directe omgeving en ik voel de zorg voor ieders gezondheid en welzijn als een grote verantwoordelijkheid waar ik graag mijn uiterste best voor wil blijven doen. Ik streef er naar de hele breedte van het vak te beheersen. Extra feeling heb ik voor de zorg voor ouderen (opleiding/ werkervaring in verpleeghuisgeneeskunde), behandeling en begeleiding van patienten met suikerziekte en het begeleiden van mensen in het laatste deel van hun leven.

Aanwezig: maandag (oneven weken), dinsdag, donderdag en vrijdag (even weken)

Drs. M.A. Pellikaan-van der Veer

Drs. M.A. Pellikaan-van der Veer
Huisarts

Vanaf het begin van mijn opleiding in de geneeskunde wilde ik huisarts worden. Ik heb eerst de nodige werkervaring opgedaan in de volle breedte van de geneeskunde en was onder andere 2 jaar werkzaam in Nepal. Mijn huisartsopleiding rondde ik af in 2007. Ik ben een echte dorpsdokter: langdurige betrokkenheid bij mensen en hun directe omgeving – ik kan me mijn werk niet zonder deze ingrediënten voorstellen.

U mag van mij, als huisarts, natuurlijk verwachten dat ik van alle markten thuis ben. De gebieden die nog net iets meer mijn interesse hebben zijn: vrouwenziekten, hartvaatziekten en het voorkomen daarvan, psychische klachten en ouderenzorg.

Ik combineer mijn werk als huisarts met een functie als wetenschappelijk docent bij het Erasmus MC. Ik geef les aan geneeskundestudenten in gesprekstechnieken en lichamelijk onderzoek.  De wisselwerking met studenten stimuleert me: zij horen graag hoe het er in de praktijk aan toegaat en houden mij, door hun frisse blik, scherp in mijn vak.

Aanwezig: maandag en vrijdag

Drs. L.M. van der Straten

Drs. L.M. van der Straten
huisarts

Na het afronden van de huisartsopleiding in februari 2018 ben ik gestart als huisarts bij dr. Smits & dr. Canoy. Eerder ben ik hier ook werkzaam geweest als huisarts in opleiding (in 2014/2015). Voor de huisartsopleiding heb ik met name ervaring opgedaan in de kindergeneeskunde en ben ik werkzaam geweest als docent op de universiteit. Tijdens de opleiding heb ik de differentiatie spoedzorg gevolgd. Naast de twee dagen in Hardinxveld-Giessendam ben ik werkzaam als waarnemend huisarts in de regio Utrecht. 

Aanwezig: woensdag en donderdag. 

Inge van Houwelingen

Inge van Houwelingen
Doktersassistente/POH

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de praktijk van dokter Smits en dokter Canoy. Destijds ben ik begonnen als doktersassistente, maar ondertussen werk ik - sinds het behalen van mijn diploma in 2015- ook als praktijkondersteuner. De combinatie en de afwisseling tussen deze twee functies vind ik erg leuk. Als praktijkondersteuner zie ik vooral mensen met chronische ziekten op mijn spreekuur, zoals diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Hiernaast ben ik ook veel bezig met de ouderenzorg.
Ik werk iedere dag met veel plezier en ik hoop op nog een lange en prettige samenwerking met u.

Aanwezigheid:
Doktersassistente       maandag,  woensdagmiddag en vrijdag
Praktijkondersteuner  dinsdag, woensdagochtend en donderdag


Marieke Kraaiveld

Marieke Kraaiveld
Doktersassistente

Mijn naam is Marieke Kraaiveld. Tijdens de opleiding tot doktersassistente heb ik in 2014 mijn eindstage in de praktijk van dr. Smits en dr. Canoy gedaan. Dat is zo goed bevallen dat ik per 1 maart 2014 in dienst ben gekomen en sindsdien als doktersassistente aan de slag ben in de praktijk.  

Aanwezig: maandagochtend, dinsdagochtend en donderdag 

Meta Sietsema

Meta Sietsema
Doktersassistente

In 2004 heb ik mijn diploma voor doktersassistente behaald en sindsdien ben ik werkzaam geweest in de huisartsenpraktijk in Wijk en Aalburg.
In 2013 ben ik na 33 jaar verhuisd naar mijn geboorteplaats en heb ik een nieuwe werkplek gevonden bij dr. Smits en dr. Canoy. Sinds 1 december 2014 werk ik in de praktijk. 

Aanwezig: dinsdag, donderdag en vrijdag (op dit moment langdurig afwezig) 

Nelleke Buyserd
doktersassistente

In 1995 heb mijn diploma als doktersassistente behaald. Na 16 jaar in de huisartsenpraktijk in Wijk en Aalburg gewerkt te hebben, heb ik de stap gemaakt om in de gemoedelijke praktijk van dr. Smits en dr. Canoy te gaan werken. Ik werk hier sinds januari 2017 met veel plezier. En ik hoop door dit prachtige werk op een goede en prettige samenwerking met u in deze vriendelijke praktijk.

Aanwezig op: maandag, dinsdag en woensdagochtend. 

Margreet van Keulen

Margreet van Keulen
Praktijkondersteuner

Sinds 2006 werk ik in Hardinxveld-Giessendam als praktijkondersteuner. Als verpleegkundige heb ik hiervoor een speciale opleiding gevolgd.
Op mijn spreekuur komen voornamelijk mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, astma/copd en hart- en vaatziekten. Ook bezoek ik mensen aan huis die niet meer naar de praktijk kunnen komen voor hun controles. Hiernaast doe ik nog andere werkzaamheden om de huisartsen te ondersteunen, zoals wondzorg, gehoortesten en ouderenzorg en, heel belangrijk, begeleid ik mensen die willen stoppen met roken! Als u een afspraak bij mij op het spreekuur heeft gaat het meestal om een iets uitgebreidere controle die dus wat meer tijd kost. Ik hoop op een prettige samenwerking met u als patiënt.
Aanwezig: donderdag en vrijdag
Jacqueline Karnebeek (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige)

Jacqueline Karnebeek (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige)
Praktijkondersteuner GGZ

Sinds 1 april 2014 ben ik als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam bij de huisartsen in Hardinxveld-Giessendam.

Ik ben in 1987 begonnen als psychiatrisch verpleegkundige in Deventer. Daarna heb ik de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige gevolgd. Ik heb gewerkt bij instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Deventer, Leiden, Den Haag, Dordrecht en Gorinchem.

Ik wil mijn kennis en ervaringen graag inzetten voor mensen met problemen, vragen, zorgen, van welke aard dan ook.

Aanwezig: woensdag

 

 

Marteuni Oosterwijk
Praktijkondersteuner GGZ

Sinds november 2017 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner GGZ binnen de huisartsenpraktijk. Ik heb de opleidingen toegepaste psychologie en SPH afgerond. Eerder was ik werkzaam in de ouderenzorg, ambulante hulpverlening en de GGZ. Ik begeleid bij vragen op het vlak van psychische en psychosociale problemen. Ik zet mij graag in om met u op zoek te gaan naar wat het beste past, bij u en uw hulpvraag. 

Aanwezig: maandag

Marion Vogel - van der Voorn
praktijkmanager

Sinds september 2016 ben ik binnen deze praktijk werkzaam als praktijkmanager. De gezondheidszorg was voor mij onbekend terrein, maar ik voel me als een vis in het water in deze praktijk. U als patiënt zult niet direct met mij te maken hebben, maar ik probeer wel alle niet-medische zaken goed te regelen, zodat de huisarten, POH's en doktersassistenten hun tijd meer aan u kunnen besteden! 

Aanwezig: dinsdag of woensdag en donderdag. 

Marina Lingbeek

Marina Lingbeek
Administratieve doktersassistente

In het voorjaar van 2013 heb ik mijn diploma doktersassistente gehaald. Sinds 2011 werk ik als doktersassistente in een praktijk in Dordrecht en doe daar de patiënten- en financiële administratie. Sinds 1 november 2014 werk ik ook in de praktijk van Dr. Smits en Dr. Canoy. Mijn voorkeur gaat uit naar de administratieve taken van de doktersassistente en deze vervul ik dan ook binnen deze praktijk.

Aanwezig: dinsdag